Verslagen

2-11-2018: Thomas Postma haalt eerste punten binnen

Vrijdagavond 2 november werd de vijfde ronde van de competitie gespeeld. Thomas Postma haalde zijn eerste winstpunten in de competitie binnen. Verder was de opvallendste gebeurtenis de topserie van Renze Poortinga.

De eerste partij ging tussen de beide hekkensluiters Thomas Postma en Herman Hoekstra. Een bij voorbaat lange partij die zich zoals verwacht kenmerkte door vele poedels en mondjesmaat scorende caramboles. Beide spelers hielden zich goed en evenwicht, zodat het tot de laatste beurt spannend was, toen Thomas onverwachts nog een leuke eindserie van drie caramboles maakte in de vijftigste beurt en hiermede toch nog verrassend de winst naar zich toe trok en hierdoor zijn eerste twee punten in de competitie behaalde, terwijl Herman slechts één caramboles tekort kwam voor  een eventuele remise en zo puntloos bleef en hiermede alleen hekkensluiter in de competitie blijft.

Hierna namen Renze Poortinga en Henk Vlasma het tegen elkaar op. Henk begon sterk met een serie van acht en negen caramboles, zodat hij direct een ruime voorsprong pakte op de grieperige Renze. Maar deze had net als vorig jaar tegen Henk nog een verrassing in  petto doordat hij in de tiende beurt een voor zijn doen topserie van tien caramboles wist te maken hetgeen zowat de helft van zijn totaal te maken carambole bedroeg. Hierdoor kantelde de partij definitief en lukt het Renze om de partij reeds in de eenentwintigste beurt op zijn naam te schrijven en hierdoor weer drie punten verdiende, waardoor hij  zijn positie aan de top veilig stelde, terwijl Henk een tiende op zijn moyenne tekort kwam voor een eventuele bonuspunt

Vervolgens namen Sjoerd Vlasma en Jeannette Perdon het tegen elkaar op. Beide spelers hadden moeite met het maken van caramboles doordat beiden spelers zeer verdedigend speelden. Sjoerd leek aanvankelijk de partij toch nog makkelijk te winnen na het maken van een serie van negen caramboles, maar zakte vervolgens ver weg. Daar Jeannette ook grossierde in poedels lukte het Sjoerd toch nog om in de drieëndertigste beurt de partij op zijn naam te zetten waardoor hij ten kosten van een bonuspunt toch nog twee punten mee naar huis kon nemen en voorlopig leider blijft in de competitie.

De voorna laatste partij ging tussen Sijco Boonstra en Steffan Perdon. Steffan kon na het missen van een bonuspunt van Sjoerd de leiderspositie overnemen, maar moest de partij dan wel winnen. Helaas voor hem had Sijco andere plannen. Hoewel Steffan verdienstelijk speelde was het Sijco die de lakens uitdeelde en de partij reeds in de achttiende beurt op zijn naam zette en hierdoor drie dikke punten verdiende, terwijl Steffan genoegen moest nemen met een bonuspunt en hij zijn eerste verlies partij in de competitie moest incasseren.

De slotpartij ging tussen Jaap Gulmans en Hendrik Perdon. Een prima partij van beide spelers, waar Jaap deze keer aan het langste eind trok en de partij in de vijfentwintigste beurt op zijn naam zette, zodat hij deze avond met drie punten naar huis ging, terwijl Hendrik er nog een verdiende bonuspunt aan over hield.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden