Toernooi

Zeer succesvol verlopen Open Burumer biljarttoernooi

Afgelopen week werd in Burum in  het kader van Burum Cultureel het Open Burum Biljart toernooi gehouden, welke werd georganiseerd door BC de Klos 1981. Zesenvijftig deelnemers streden van maandag t/m donderdag om een plaatsje in de halve finale op de vrijdag te bereiken. Hier streden dan de overblijvende zestien deelnemers om de fel begeerde finale plaatsen op de zaterdag.

De overblijvende acht finalisten  streden op de zaterdag vanaf elf uur in 2 poules van vier voor de eindrangschikking in iedere poule. De nummer vier van beide poules speelde vervolgende om de zevende en achtste plaats, de nummers drie van beide  poules om de zesde en vijfde plaats en de nummer twee van beide poules om de derde en vierde plaats.

Bleven over de beide winnaars ven beide poules in de personen van Jan van Seggeren uit Damwoude en Tijs van der Naalt van Niezijl, welke overduidelijk werd gewonnen door Jan van Seggeren die uiteindelijk de winnaars bokaal mee naar huis mocht nemen.

De uiteindelijke eindrangschikking van de finalisten was als volgt:

1 Jan van Seggeren van BC Jan Wiemers Dokkum

2 Tijs van der Naalt van BC  Niezijl

3 Willy Brandsma van BC Niezijl

4 Jetse van der Ploeg van BC Aduard

5 Zweitse de Boer van BC Jan Wiemers Dokkum

6 Karin de Vries van BC de Warf Warfstermolen

7 Wiebe van der Veen van Ons Genoegen  Kollum

8 Doede Vellema van BC Leeuwarden

Al met al een vlekkeloos verlopen toernooi waar met veel genoegen op teruggekeken kan worden. Eén van de finalisten nam tenslotte nog het woord en bedankte persoonlijk Henk Vlasma voor de vlekkeloos verlopen toernooi en zijn biljartleden van Bc de Klos en de

vrijwilligers voor de arbitrage en telwerk en niet te vergeten een dankwoord voor de beheerder in de persoon van Renze Poortinga.

Tenslotte bedankte de voorzitter nog een ieder voor deelname aan het toernooi en wenste ene ieder een goede thuisreis.

Copyright © 2020 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden