Toernooi

Zeer succesvol verlopen Open Burumer biljarttoernooi

Afgelopen week werd in Burum in  het kader van Burum Cultureel het Open Burum Biljart toernooi gehouden, welke werd georganiseerd door BC de Klos 1981. Zesenvijftig deelnemers streden van maandag t/m donderdag om een plaatsje in de halve finale op de vrijdag te bereiken. Hier streden dan de overblijvende zestien deelnemers om de fel begeerde finale plaatsen op de zaterdag.

De overblijvende acht finalisten  streden op de zaterdag vanaf elf uur in 2 poules van vier voor de eindrangschikking in iedere poule. De nummer vier van beide poules speelde vervolgende om de zevende en achtste plaats, de nummers drie van beide  poules om de zesde en vijfde plaats en de nummer twee van beide poules om de derde en vierde plaats.

Bleven over de beide winnaars ven beide poules in de personen van Jan van Seggeren uit Damwoude en Tijs van der Naalt van Niezijl, welke overduidelijk werd gewonnen door Jan van Seggeren die uiteindelijk de winnaars bokaal mee naar huis mocht nemen.

De uiteindelijke eindrangschikking van de finalisten was als volgt:

1 Jan van Seggeren van BC Jan Wiemers Dokkum

2 Tijs van der Naalt van BC  Niezijl

3 Willy Brandsma van BC Niezijl

4 Jetse van der Ploeg van BC Aduard

5 Zweitse de Boer van BC Jan Wiemers Dokkum

6 Karin de Vries van BC de Warf Warfstermolen

7 Wiebe van der Veen van Ons Genoegen  Kollum

8 Doede Vellema van BC Leeuwarden

Al met al een vlekkeloos verlopen toernooi waar met veel genoegen op teruggekeken kan worden. Eén van de finalisten nam tenslotte nog het woord en bedankte persoonlijk Henk Vlasma voor de vlekkeloos verlopen toernooi en zijn biljartleden van Bc de Klos en de

vrijwilligers voor de arbitrage en telwerk en niet te vergeten een dankwoord voor de beheerder in de persoon van Renze Poortinga.

Tenslotte bedankte de voorzitter nog een ieder voor deelname aan het toernooi en wenste ene ieder een goede thuisreis.

Routeplanning Burum

Voor degenen die niet bekend zijn met de ligging van het dorp Burum even het volgende:

Burum is vooral bekend om haar vele satelliet schotels (groot en klein) het grondstation voor satellietcommunicatie (in de volksmond genaamd de Grote Oren/Greate Earen.)

Burum ligt direct ten noorden van de Friesestraatweg (N355) Groningen-Leeuwarden tussen de dorpen Grijpskerk (prov. Groningen) en Buitenpost (prov. Friesland) en net ten

westen van de rivier de Lauwers, de scheiding tussen de Provincie Groningen en Friesland.

Vanuit de richting Assen (A28) heeft men in feite 2 keuzes; of via Groningen rondweg West richting Zuidhorn; (N355)Je komt dan vervolgens langs de plaatsen Aduard, Zuid- en Noordhorn, Niezijl, Grijpskerk, Visvliet en vervolgens neem je de afslag Burum Als je de autobaan wilt aanhouden ga je bij Groningen richting Drachten (A7)en neem je de afslag Boerakker.

Je vindt dan de aanwijzing richting Grijpskerk en komt zo ook weer op de N 355 terecht en vervolgt de route zoals hierboven is aangegeven.

Vanuit de richting Winsum heb je ook 2 keuzes: nl. vanuit Winsum richting Groningen en via de rondweg Noord richting Zuidhorn (N355) zie hier eerder. Of je kunt ook via Zoutkamp binnendoor richting Warfstermolen en vervolgens Burum.

Van de richting Leeuwarden neemt u bij de rotonde bij Buitenpost, 1e afslag de rondweg richting Groningen/Grijpskerk, bij de volgende rotonde gaat u rechtdoor en tenslotte bij de laatste rotonde slaat u af richting Groningen/Grijpskerk en komt zo op de Friesestraatweg N355 en neemt na ongeveer 5 km. de afslag links naar Burum.

Vanaf de richting Surhuisterveen geldt hetzelfde vanaf de 2e rotonde. In het dorp Burum vindt je richtingaanduidingen die o.a. naar het dorpshuis Toutenburg (Meihuizenstraat 2) verwijzen waar het biljarttoernooi plaats zal vinden.

26-2-2011: Biljarttoernooi succesvol afgesloten

Afgelopen zaterdag 26 februari 2011 is het biljarttoernooi van BC de Klos in het kader van haar dertig jarig bestaan zeer succesvol afgesloten. In een gezellige ambiance van de grote zaal van het dorpshuis Toutenburg, hadden na de voorronden, welke van maandag tot en met vrijdag waren gehouden, zich zaterdag acht finalisten geplaatst die ingedeeld werden in twee poules van vier en onderling uitmaakten wie de uiteindelijke finale mochten spelen.

Lees meer...

Uitnodiging voor het open Burumer libre biljarttoernooi 2018

Burum, maart 2018

Uitnodiging voor het open Burumer libre biljarttoernooi  2018

Namens alle leden van de biljartclub de Klos 1981 mogen wij jullie uitnodigen om deel te nemen aan ons biljarttoernooi, welke wij houden in het kader van Burum Cultureel (BC), welke zich dit jaar presenteert als het broertje van Leeuwaarden Culturele hoofdstad. Dit toernooi vervangt in principe ons jubileumtoernooi van 2016 (35 jarig bestaan). Reeds drie keer eerder hebben we een jubileumtoernooi gehouden en wel in oktober 2001 (20 jarig bestaan) waar toen de 13 jarige Richard Doggen van BC Kornhorn de verrassende winnaar werd, in februari 2006 (25 jarig bestaan) waar toen Johan Enting van BC de Klos de beste was en tenslotte in februari 2011 (30 jarig bestaan) waar Henk Vlasma, eveneens van BC de Klos, toen met de hoogste eer ging strijken.

In tegenstelling tot voorgaande toernooien zal er dit jaar geen driebanden toernooi worden gehouden maar alleen een toernooi in het libre onderdeel, welke plaats zal vinden van maandag 16 t/m zaterdag 21 april.

Bij de voorrondes,  zal er in poules worden  gespeeld waar een ieder, afhankelijk van de grootte van de poule twee dan wel drie partijen zal spelen.

Ieder met een moyenne tussen de 0.5 en 6.99 kan meedoen aan dit toernooi.

Lees meer...

19-2-2011: Succesvolle start biljarttoernooi

In het kader van haar dertig jarig bestaan organiseert BC de Klos van 19 tot 26 februari een groot biljarttoernooi welke gehouden wordt in het dorpshuis Toutenburg te Burm en welke bestaat uit een tweetal onderdelen, namelijk een driebandentoernooi welke afgelopen zaterdag werd gehouden en een libre toernooi welke de komende week gehouden zal worden.

Lees meer...

Copyright © 2020 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden