Verslagen

30-3-2018: Lange partijen bij het bandstoten

Vrijdagavond 30 maart 2018 werd de bandstootcompetitie hervat en werd de vijfde ronde hiervan afgewerkt. De avond kenmerkte zich vooral in het feit dat er over het algemeen slecht werd gespeeld, waardoor het lange partijen werden.

De eerste partij ging tussen Hendrik Perdon en Sijco Boonstra. De langste partij van de avond die eenzijdig beeld gaf en waar spanning niet aan de orde was. Vooral Sijco bakte er niks van en moest dan ook toezien hoe Hendrik de moeizame pot in de vierenveertigste beurt in zijn voordel besliste en zo toch nog twee punten mee naar huis kon nemen.

Hierna namen Renze Poortinga en Jaap Gulmans het tegen elkaar op. De enigste partij van de avond die binnen de dertig beurten uit werd gespeeld waardoor een driepunter kon worden uitgereikt en wel aan Renze Poortinga die de eenzijdige partij in de zesentwintigste beurt in zijn voordeel besliste en zo opklom naar een derde plaats in de tussenstand. Wel moest hij dit bekopen met een boete daar hij een bal buiten het biljart had gespeeld, maar daar maalde Renze, zoals gewoonlijk, om.

De voor na laatste partij ging tussen Sjoerd Vlasma en Steffan Perdon. Sjoerd de man nog steeds in vorm begon furieus met direct al een serie van vijf caramboles, of te wel twintig procent van wat hij moet maken. Helaas voor hem kon hij dit ritme niet volhouden en moest hij lijdzaam toezien hoe Steffan steeds dichter bij kwam, temeer ook daar hij een paar keer een maakbare bal had gemist en zijn zelfvertrouwen hierdoor knagende was. Gelukkig voor hem herstelde hij zich in de zesendertigste beurt toen het hem lukte zijn laatste carambole te maken, toch nog twee punten op de valreep en hierdoor de nieuwe koploper in de bandstootcompetitie. Steffan kwam in de gelijkmakende beurt één carambole tekort voor een eventuele verdiende remise.

De slotpartij ging tussen Jeannette Perdon en Jaap Gulmans. Jaap zet volgende week in Duitsland de bloemetjes buiten en moest daarom deze avond twee keer spelen. Helaas voor Jaap was deze avond niet voor hem besteed en moest hij ook tegen Jeannette, welke ook maar magertjes caramboleerde, het onderspits delven, daar hij in de beginfase teveel poedelde. Hoewel Jaap nog dicht bij kwam, was het Jeannette die de partij in de zesendertigste beurt naar haar hand zette en zo ook twee punten mee naar huis mocht nemen, terwijl Jaap deze avond, ondanks zijn twee partijen, met nul punten genoegen moest nemen.

Uitslagen bandstoten 30 maart 2018 

H. Perdon         -           S. Boonstra     2          -           0         

R. Poortinga     -           J. Gulmans       3          -           0

S. Vlasma         -           S. Perdon         2          -           0

J. Perdon         -           J. Gulmans       2          -           0

                                                                                           

Tussenstand bandstootcompetitie

S. Vlasma         5          -           11

H. Vlasma        4          -           10

R. Poortinga     5          -           8

H. Perdon         5          -           6

J. Perdon          5          -           5

S. Boonstra      5          -            5

S. Perdon         5          -           4

J. Gulmans       6          -           3

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden