Verslagen

6-4-2018: Voor na laatste ronde bij bandstoten

Vrijdagavond 6 april 2018 werd de voorna laatste ronde van de bandstootcompetitie afgerond. Spectaculaire uitslagen deden zich niet echt voor.

De eerste partij ging tussen Renze Poortinga en Hendrik Perdon. Een weer lange partij, daar beide spelers maar moeilijk tot caramboleren kon komen. Vooral Hendrik bakte er tot halverwege de partij weinig van waardoor Renze een relatief flinke voorsprong kon opbouwen. Hoewel gaandeweg de partij Hendrik redelijk terugkwam en er nog van enige spanning sprake kon zijn maakte Renze in de achtendertigste beurt zijn laatste carambole en verdiende hiermede toch nog twee punten, terwijl Hendrik het weer eens zonder punten moest stellen.

Vervolgens namen Sjoerd Vlasma en Henk Vlasma het tegen elkaar op. Beide spelers gaven mekaar niet veel, waardoor er maar mondjesmaat kon worden gescoord. Het was uiteindelijk Sjoerd, die met een eindserie van vier caramboles, de partij in de zevenentwintigste beurt naar zich toe trok en zo weer eens een driepunter kon laten bijschrijven, terwijl Henk puntloos bleef. Door dit resultaat blijft Sjoerd koploper in de bandstootcompetitie met nog één ronde te gaan.

De voor na laatste partij ging tussen Steffan Perdon en Jeannette Perdon. Een prima partij van beide spelers die elkaar goed in evenwicht hielden. Uiteindelijk had Jeannette het meeste geluk aan haar zijde en kon de partij reeds in de vierentwintigste beurt naar zich toe trekken, goed voor drie punten, terwijl Steffan er nog een wel verdiende bonuspunt aan overhield. 

De slotpartij ging tussen Henk Vlasma en Sijco Boonstra. Henk moest nog een partij inhalen en wilde na het verlies eerder op de avond toch nog graag een paar punten mee naar huis nemen. Dit lukte deze keer doordat hij goed begon tegen de kwakkelend spelende Sijco zodat hij een grote voorsprong opbouwde. Toch werd het nog spannend doordat Sijco in de eindfase twee series van zes caramboles op een rij kon laten noteren. Het lukt Henk uiteindelijk om precies in de dertigste beurt met een eindserie van vier caramboles de partij naar zich toe te trekken en zo ook drie punten verdiende en slechts één punt verwijderd blijft van de koploper. Sijco kwam er sneu vanaf doordat hij één carambole tekort kwam voor een verdiende remise, gezien zijn speelstijl aan het einde van de partij.

Uitslagen bandstoten 6 april 2018

R. Poortinga    -           H. Perdon        2          -           0         

S. Vlasma         -           H. Vlasma        3          -           0

S. Perdon         -           J. Perdon          1          -           3

H. Vlasma        -           S. Boonstra      3          -           0

                                                                                           

Tussenstand bandstootcompetitie

S. Vlasma         6          -           14

H. Vlasma        6          -           13

R. Poortinga     6          -           10

J. Perdon          6          -           8

H. Perdon         6          -           6

S. Perdon         6          -           5

S. Boonstra      6          -            5

J. Gulmans       6          -           3

Copyright © 2018 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden