Verslagen

13-4-2018: Sjoerd Vlasma kampioen bandstoten

Vrijdagavond 13 april 2018 werd de laatste ronde van de bandstootcompetitie afgerond. Dit was tevens de laatste speelavond van dit seizoen en komende week volgt nog ons druk bezet toernooi in het kader van BC (Burum Cultureel). Sjoerd Vlasma maakte deze avond weer geen fouten, speelde goed en werd hierdoor terecht kampioen bandstoten.

De eerste partij ging tussen Jeannette Perdon en Sijco Boonstra. Een weer prima spelende Jeannette, die steeds beter gaat spelen. Ook deze avond speelde ze weer een prima partij tegen de nog steeds sukkelende Sijco, waardoor het een eenzijdige partij werd die Jeannette in de tweeëntwintigste beurt in winst wist om te zetten zodat ze het seizoen met een goed gevoel kon afsluiten, hetgeen niet gezegd kan worden van Sijco die op een belabberd seizoen terug zal kijken. De verschillen kunnen nu eenmaal groot zijn.

Vervolgens namen Sjoerd Vlasma en Renze Poortinga het tegen elkaar op. Sjoerd is de man die op een goed seizoen terug kan kijken en ook deze avond speelde hij met veel vertrouwen. Kreeg het nog wel even benauwd omdat Renze weer eens met een serie van vijf miraculeuze ballen op een rij het nog spannend leek te maken, maar dit was slechts schijn daar Sjoerd de partij in de twintigste beurt in winst wist om te zetten, zo drie punten verdiende en hierdoor kampioen bandstoten is geworden. Renze kreeg voor zijn hoog technisch begaafd spel nog een bonuspunt toebedeeld.

De voor na laatste partij ging tussen Jaap Gulmans en Hendrik Perdon. Beide spelers snakken naar het eind van de competitie en dat was in deze partij duidelijk te merken. Beiden bakten er niets van en het was pas in de zesenveertigste beurt dat Jaap zijn winnende carambole maakte en zo op de valreep nog twee puntjes verdiende, maar daar is ook alles mee gezegd.

De slotpartij ging tussen Steffan Perdon en Henk Vlasma. Henk kon na de winst van Sjoerd eerder op de avond geen kampioen meer worden en speelde een ontspannen maar zeer goede partij die hij reeds in de zeventiende beurt in winst wist om te zetten, zodat hij het seizoen met een goed gevoel kon afsluiten, dit in tegenstelling tot Steffan die wat overbluft was door het spel van Henk en het deze avond zonder punten moest stellen.

Zoals eerder gezegd is dit de laatste competitie avond en gaan de biljarters, na het komende biljarttoernooi, met zomerreces.

Uitslagen bandstoten 13 april 2018   

J. Perdon          -           S. Boonstra     3          -           0         

S. Vlasma         -           R. Poortinga     3          -           1

J. Gulmans      -           H. Perdon         2          -           0

S. Perdon        -           H. Vlasma        0          -           3

                                                                                           

Eindstand bandstootcompetitie

S. Vlasma         7          -           17

H. Vlasma        7          -           16

J. Perdon          7          -           11

R. Poortinga     7          -           11

H. Perdon         7          -           6

S. Perdon         7          -           5

S. Boonstra      7          -            5

J. Gulmans       7          -           5

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden