Verslagen

5-10-2018: competitie weer begonnen

Vrijdagavond 5 oktober 2018 is de competitie van BC de Klos weer begonnen. Doordat er zich twee nieuwe leden hebben aangemeld, spelen we dit seizoen met tien deelnemers en zal er elke vrijdagavond vijf partijen moeten worden afgerond.

De eerste partij van de avond ging tussen Renze Poortinga en Steffan Perdon. Een eenzijdige partij doordat Renze teveel poedelde, terwijl Steffan in de loop van de partij steeds beter ging spelen en uiteindelijk de partij reeds in de negentiende beurt in zijn voordeel besliste en zo de eerste driepunter van het seizoen binnen sleepte.

De volgende partij ging tussen Sjoerd Vlasma en Hendrik Perdon. Sjoerd sloot vorig seizoen af met een goed gevoel, gezien zijn goede spel. Hoewel hij deze zomer niet had geoefend heeft hij zijn goede vorm behouden en speelde weer een prima partij die hij in de vijfentwintigste beurt in zijn voordeel besliste tegen Hendrik, die ook verdienstelijk speelde, maar  net tekort kwam voor een (bonus)punt.

Hierna namen Jeannette Perdon en Herman Hoekstra het tegen elkaar op. Herman had naar zijn zeggen alleen vroeger wel eens gebiljart en dat dit heel vroeger was bleek wel uit zijn spel, daar er niet veel caramboles uit zijn keu kwam. Ook Jeannette, die toch alweer enige jaren bij de Klos speelde, had heel veel moeite om de benodigde caramboles te halen. Uiteinde lukte dit haar pas in de vierenveertigste beurt, zodat ze toch nog twee punten meer naar huis mocht nemen.

De voorna laatste partij ging tussen Renze Poortinga en Jaap Gulmans. In tegenstelling tot zijn eerdere partij deze avond speelde Renze nu een prima partij tegen de kansloze Jaap, die moest toezien hoe Renze, na een mooie serie van zes caramboles de partij in de vierentwintigste beurt naar zich toe trok en zo ook een driepunter kon laten bijschrijven.

De slotpartij ging tussen Sjoerd Vlasma en Sijco Boonstra. Sijco begon voortvarend en bouwde direct een voorsprong op, maar kon dit helaas geen vervolg geven daar hij vervolgens wegzakte en Sjoerd, die regelmatig scoorde, maakte hier dankbaar gebruik van en sloot de partij alweer in winst af en nu in de vierentwintigste beurt, zodat hij deze avond totaal zes punten verdiende en hierdoor direct koploper van de competitie is geworden. Sijco kon door zijn goede start nog net een bonuspunt veilig stellen.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden