Verslagen

30-11-2018: Koplopers houden het spannend

Vrijdagavond  30 november 2018 werd de laatste ronde van de eerste competitiehelft afgewerkt. De koplopers maakten geen fouten zodat het aan de top ongemeen spannend blijft. Verder opvallende gebeurtenis deze avond was de super partij van Jaap Gulmans.

De eerste partij ging tussen Sijco Boonstra en Henk Vlasma. Een prima en spannende partij van beide spelers die beiden voortvarend begonnen. In het midden van de partij kon Sijco het tempo van Henk echter niet bijhouden en moest toezien hoe Henk de partij in de tweeëntwintigste beurt naar zich toetrok en zo drie punten verdiende, terwijl Sijco er nog een verdiende bonuspunt aan overhield.

Hierna namen Jeannette Perdon en Renze Poortinga het tegen elkaar op. Een voorzichtig begin van beide spelers. Halverwege de partij leek Renze te gaan winnen na een mooie serie van vijf caramboles. Het venijn  zat hem echter aan het eind van de partij toen Jeannette plotseling toeslag en de partij verrassend in de zesentwintigste beurt in winst wist om te zetten. Voor Renze waren de druiven zuur daar hij een halve carambole tekort kwam voor een bonus.

De volgende partij ging tussen Herman Hoekstra en Hendrik Perdon. Een eenzijdige partij die Hendrik eenvoudig won. Wel had hij hier eenendertig beurten voor nodig zodat hij het deze avond zonder bonus moest stellen. Herman blijft door dit resultaat onbedreigd hekkensluiter in de competitie.

De voor na laatste partij ging tussen Henk Vlasma en Steffan Perdon. Henk begon weer voortvarend, maar kon dit, in tegenstelling tot de eerste partij deze avond, geen gevolg geven. Steffan begon zwakjes maar putte moed uit de terugvallende Henk en sloeg, zoals hij dit seizoen wel vaker heeft gedaan, in de slotfase toe en ging er in de drieëntwintigste beurt met de winst vandoor en blijft zo meedoen voor het kampioenschap. Henk verloor door zijn slechte tweede helft van de partij ook nog eens zijn bonuspunt

De laatste partij ging deze avond tussen Thomas Postma en Jaap Gulmans. Een partij die Jaap niet snel zal vergeten. Hoewel hij met een poedel begon was het daarna alleen maar caramboles. Het ging zo snel dat hij reeds in de dertiende beurt de partij op zijn naam schreef en zo ook kandidaat blijft voor het kampioenschap. Dit beloofd in het tweede gedeelte van de libre competitie nog spannend te worden daar de drie koplopers allen meer zullen moeten maken op basis van hun nieuwe moyenne.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden