Verslagen

1-2-2019: Vertekend beeld in stand

Vrijdagavond 1 februari 2019 werd de tweede ronde van de tweede competitiehelft afgewerkt. Daar er een paar afmeldingen waren speelden deze avond een drietal spelers 2x, waardoor de stand inmiddels een wat vertekend beeld geeft.

De eerste partij ging tussen Sjoerd Vlasma en Renze Poortinga. Een moeizame pot, vooral van Renze, waardoor Sjoerd de partij vrij gemakkelijk op zijn naam kon zetten. Wel had hij hier vierendertig beurten voor nodig, zodat hij maar recht had op twee punten.

Hierna namen Thomas Postma en Hendrik Perdon het tegen elkaar op. Helaas ook een eenzijdige partij, doordat Hendrik overtuigend begon, het later wat kalmer aan deed en hierdoor de laatste carambole in de eenendertigste beurt maakte, zodat hij net zijn bonuspunt moest inleveren, terwijl Thomas op de hatelijke nul bleef staan.

De volgende partij ging tussen Jeannette Perdon en Sjoerd Vlasma. Een prima partij van beide spelers. Jeannette nam direct een voorsprong maar kon dit niet vasthouden tegen Sjoerd, die na een mooie serie van negen caramboles de partij in de vierentwintigste beurt in zijn voordeel besliste, hierdoor drie punten verdiende en deze avond met vijf punten huiswaarts kon keren. Jeannette kreeg voor het goede spel in de beginperiode alsnog een bonus punt toebedeel.

De voor na laatste partij ging tussen Renze Poortinga en Thomas Postma. Helaas een lange een eenzijdige partij die Renze pas in de negenendertigste beurt op zijn naam kon zetten en zo toch nog deze avond met twee punten naar huis kon, terwijl Thomas ook deze keer weer op de nul bleef steken.

De laatste partij ging deze avond tussen Henk Vlasma en Sijco Boonstra. Een spannende partij die Sijco leek te gaan winnen na een mooie serie van acht caramboles. Hoewel Henk hierna beter ging spelen en heel dicht bij kwam, was het toch Sijco die de partij in de vijfendertigste beurt in zijn voordele besliste en hierdoor twee punten kreeg, terwijl Henk weer geen punten verdiende en hierdoor steeds verder wegzakt op de ranglijst.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden