Verslagen

5-2-2019: Herman Hoekstra pakt eerste punten van het seizoen

I.v.m. het feit dat het dorpshuis vrijdag bezet was werd de derde ronde van de tweede competitiehelft al op dinsdag 5 februari 2019 afgewerkt. Opmerkelijk resultaat deze avond was de eerste winstpartij van Herman Hoekstra van dit seizoen. Verder wonnen de koplopers hun partij overtuigend zodat aan de kop van de ranglijst zich geen wijzigingen voordeden.

De eerste partij ging tussen Renze Poortinga en Sijco Boonstra. Een vliegende start van Renze die de partij reeds in de vierentwintigste beurt op zijn naam kon schrijven en zo weer eens drie punten verdiende.  Hoewel Sijco goed tegenspel bood kwam hij echter één carambole te kort voor een verdiende bonuspunt.

Hierna kwamen Thomas Postma en Herman Hoekstra tegen elkaar in actie. Een langdurige maar wel spannende partij die pas in de vijftigste beurt een winnaar kende, toen Herman zijn laatste carambole wist te maken en hierdoor voor het eerst dit seizoen een winstpartij op zijn naam kon schrijven en eindelijk van de hatelijke nul af is.

De volgende partij ging tussen Jeannette  en Hendrik Perdon. Jeannette begon goed en bouwde direct een relatief grote voorsprong op. Hendrik had, zo leek het, de handdoek al in de ring geworpen, maar toen hij in de zeventiende beurt een mooie serie van acht caramboles maakte en kort daarna nog een van elf caramboles, was de partij definitief gekanteld. Hendrik schreef alsnog verrassend de partij in de eenendertigste beurt op zijn naam, zodat hij toch met twee punten huiswaarts kon keren, terwijl Jeannette twee caramboles tekort kwam voor een bonus.

De voor na laatste partij ging tussen Jaap Gulmans en Steffan Perdon. Steffan is nog steeds in goeden doen en heeft ook na vanavond nog duidelijk zicht op het kampioensschap, doordat hij de partij tegen Jaap overtuigend won in de vijfentwintigste beurt en zo drie punten op zijn conto kon bijschrijven, terwijl de tegenvallende Jaap het deze avond zonder punten moest.

De laatste partij ging deze avond tussen Sjoerd en Henk Vlasma. Een weer prima spelende Sjoerd gaf Henk geen kans, ook niet toen die in de zevende beurt nog een mooie serie van tien caramboles wist te maken. Sjoerd liet zich hierdoor niet van slag brengen en speelde de partij netjes uit in de tweeëntwintigste beurt, ook weer goed voor drie punten, terwijl Henk  door een eindsprint toch nog  een bonuspunt mee naar huis kon nemen.

Nu er nog zes ronde zijn af te leggen wordt het steeds duidelijker dat het kampioenschap dit jaar waarschijnlijk tussen Sjoerd en Steffan zal worden uitgevochten, hoewel dit nog geen zekerheid is, gezien de aansluiting op de top van de ranglijst.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden