Verslagen

15-2-2019: Koploper laat belangrijk bonuspunt liggen

Vrijdag 15 februari 2019 werd de vierde ronde van de tweede competitiehelft  afgewerkt. Opmerkelijk resultaat deze avond was de snelle partij van Renze Poortinga en het missen van een belangrijke bonuspunt van de koploper, waardoor de spanning in de competitie alleen maar groter is geworden.

De eerste partij ging tussen Steffan Perdon en Henk Vlasma. Henk speelt deze tweede ronde van de competitie alleen maar ongelukkige partijen. Ook tegen Steffan die door regelmatig te scoren direct al een grote voorsprong opbouwde. Toen Henk in de negentiende beurt een mooie serie van tien caramboles maakte werd het toch nog spannend en kwam Steffan toch nog onder druk te staan. Het geluk was echter weer met hem toen het hem toch nog lukte om precies in de dertigste beurt zijn laatste carambole te maken en zo met de volle winst ervandoor wist te gaan, terwijl Henk weer een paar caramboles tekort kwam voor een bonuspunt.

Hierna namen Jeannette Perdon en Sijco het tegen elkaar op. Een prima partij van beide spelers, die uiteindelijk Sijco in de drieëntwintigste beurt in winst wist om te zetten en zo weer drie punten verdiende, terwijl Jeannette haar goede spel beloond zag worden met een verdiende bonuspunt.

De volgende partij ging tussen Jaap Gulmans en Herman Hoekstra. Jaap had vijfendertig beurten nodig om de partij in winst om te zetten, tegen de steeds beter spelende Herman, die helaas wel weer zonder punten naar huis moest keren.

De voor na laatste partij ging tussen Renze Poortinga en Hendrik Perdon. Hoewel Hendrik goed speelde kon hij deze avond niet op tegen de ontketende Renze Poortinga, die het presteerde om reeds in de zestiende beurt zijn partij in winst om te zetten en zo drie punten verdiende en hierdoor opklom naar de derde plaats op de ranglijst, terwijl er voor Hendrik niet meer inzat dan een welverdiende bonuspunt.

De laatste partij ging deze avond tussen Sjoerd Vlasma en Thomas Postma. Een ontketende Sjoerd die met een mooie serie in de vierde beurt van negen caramboles rechtstreek leek op te stevenen naar de snelste partij. Maar niets is veranderlijk dan in de biljartsport, toen de carambolemachine bij hem ging stotteren en hij uiteindelijk toch nog tweeëndertig beurten nodig had om de eenzijdige partij in winst om te zetten waardoor hij een belangrijke bonuspunt in mist zag opgaan, hetgeen voor hem weleens vergaande  gevolgen kan hebben voor een eventuele kampioenstitel.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden