Verslagen

15-3-2019: Sjoerd Vlasma terecht kampioen

Vrijdag 15 maart 2019 werd de voorlaatste ronde van de tweede competitiehelft  afgewerkt. Het werd een late avond doordat praktisch alle partijen meer dan dertig beurten nodig hadden. Uitzondering op de regel was het duel tussen Sjoerd Vlasma en Sijco Boonstra waar Sjoerd in zesentwintigste beurt de winst met een mooie eindserie van twaalf caramboles naar zich toe trok en hij de enige speler deze avond was die de volle drie punten pakte en zo onbereikbaar is geworden voor de concurrentie.

De eerste partij ging tussen Sjoerd Vlasma en Sijco Boonstra. Sijco kon zijn topvorm van de laatste weken deze avond niet waar maken. Hoewel het aanvankelijk gelijk op ging was het Sjoerd die met een voor hem record serie van twaalf caramboles de partij in de zesentwintigste beurt in zijn voordeel besliste en zo de volle winst pakte en tevens hiermede zijn kampioensschap veilig stelde en daar heeft hij gezien de gehele competitieverloop ook volledig recht op.

Hierna namen Herman Hoekstra en Henk Vlasma het tegen elkaar op. Een partij onder niveau, waar Henk uiteindelijk zevenendertig beurten nodig  had om er met de winst  vandoor te gaan en zo niet meer recht had dan op twee punten, waar Herman de nul weer moest laten noteren.

Hierna trad Herman weer in de arena en nu tegen Hendrik Perdon. In feit een kopie van de vorige partij, zij het dat Hendrik de partij nu in de zesendertigste beurt naar zich toe trok en zo ook de puntenverdeling gelijk was aan de voorgaande partij. De voor na laatste partij ging tussen Jeannette Perdon en Steffan Perdon.

Steffan is sedert een paar weken de kluts helemaal kwijt. Daar ook Jeannette meer poedelde dan caramboleerde werd dit zelfs de langste partij van de avond die pas in de eenenveertigste beurt in het voordeel van Jeannette werd beslist zodat ook zij twee punten mee naar huis kon nemen.

De laatste partij ging deze avond tussen Renze Poortinga en Jaap Gulmans. Ook Jaap  speelt in deze tweede competitiehelft ongelukkig en kon ook deze keer Renze niet van het lijf houden die de partij, zij het in de drieëndertigste beurt, in zijn voordeel besliste en zo ook nog twee punten verdiende. Door het resultaat van deze avond zijn de nummer één en twee bekend en zal de laatste avond worden beslist wie er met brons vandoor gaat daar er nu drie spelers zijn die alle drie dertig matchpunten hebben; toch nog wat spanning de laatste avond dus.

Copyright © 2019 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden