Verslagen

29-3-2019: Sjoerd Vlasma ook kampioen bandstoten

Vrijdagavond 29 maart 2019 werd de laatste ronde van het bandstoten afgewerkt. Sjoerd Vlasma won in een direct duel met zijn naaste concurrent Hendrik Perdon ook zijn laatste wedstrijd en is hierdoor, net als bij het libre, de kampioen in het bandstoten en hierdoor tevens met afstand algemeen kampioen geworden.

De eerste partij ging tussen Renze Poortinga en Steffan Perdon. Renze begon tevens met een record en wel achttien poedels op een rij. Hoewel hij vervolgens in drie beurten negen caramboles maakte was het kwaad voor hem al geschied en kon Steffan de partij in de achtentwintigste beurt naar zich toetrekken waardoor hij nog de volle drie punten mee naar huis kon nemen, terwijl Renze op nul bleef steken.

Vervolgens namen Herman Hoekstra en Sijco Boonstra het tegen elkaar op. Een lange partij die in de drieëndertigste beurt in het voordeel van Sijco werd beslist. Hij kreeg hiervoor nog twee punten, terwijl Herman ook deze keer op de hatelijke nul bleef steken.

Hierna namen Jeannette Perdon en Henk Vlasma het tegen elkaar op. Ook alweer een lange partij, die Jeannette leek te gaan winnen toen ze maar één carambole meer hoefde te maken. Maar Henk kaapte de overwinning net voor haar neus weg toen hij in de vijfendertigste beurt zijn winnende carambole wist te maken en zo ook twee punter erbij kon noteren.

De voor na laatste partij ging tussen Hendrik Perdon en Sjoerd Vlasma. Beiden hadden bijna een gelijk aantal wedstrijdpunten en de winnaar zou dan ook direct de eindwinnaar van het bandstoten worden. Helaas Hendrik speelde te nonchalant om hier aanspraak op te maken. Het was (weer) Sjoerd die de partij dicteerde en eenvoudig in de zesentwintigste beurt de partij op zijn naam schreef en hierdoor net als bij het libre zich bandstootkampioen mag noemen, zodat het seizoen voor hem niet meer stuk kan.

De laatste partij ding tussen Jaap Gulmans en Henk Vlasma. Een partij om des keizers baarde die Jaap overtuigend won in de snelste partij van de avond, welke hij reeds in de eenentwintigste beurt op zijn naam wist te schrijven en zo op de valreep toch nog drie punten mee naar huis kon nemen, waar Henk twee caramboles tekort kwam voor een bonuspunt.

Uitslagen bandstoten 29 maart 2019

R. Poortinga     -           S. Perdon         0          -           3

H. Hoekstra      -           S. Boonstra      0          -           2

J. Perdon         -           H. Vlasma        0          -           2

H. Perdon         -           S. Vlasma        0          -           3

J. Gulmans       -           H. Vlasma        3          -           0

                                                                              

Eindstand bandstootcompetitie

S. Vlasma         8          -           21

H. Perdon         8          -           17

S. Perdon         8          -           15

H. Vlasma        8          -           12

R. Poortinga     8          -           12

J. Gulmans       8          -           11

S. Boonstra      8          -              7

J. Perdon         8          -              6

H. Hoekstra      8          -              0

Copyright © 2020 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden