Verslagen

18-10-2019: Record lange partij

Vrijdag 18 oktober 2019 werd de 3e ronde van de 1e competitiehelft afgewerkt. Opvallend was de record lange partij tussen Jeannette Perdon en Thomas Postma.

De eerste partij ging tussen Renze Poortinga en Herman Hoekstra. Renze speelde voor zijn doen weer eens een prima partij met o.a. een serie van vijf caramboles, terwijl Herman weer heel moeilijk tot scoren kwam, waardoor het een eenzijdige partij werd die Renze in de drieëntwintigste beurt winnend afsloot en zo weer drie punten aan zijn totaal kon toevoegen.

Hierna namen Hendrik en Steffan Perdon het tegen elkaar op. Een matige maar wel een gelijk opgaande partij, waar Steffan aan het eind van de partij, zoals wel vaker in het verleden is gebeurd, toesloeg en zowaar precies in de dertigste beurt zijn winnende carambole wist te maken en zo toch nog drie punten binnensleepte, waardoor hij de ranglijst kon overnemen van Sijco Boonstra, terwijl Hendrik deze avond weer zonder punten huiswaarts kon keren.

Hierna namen Thomas Postma en Jeannette Perdon het tegen elkaar op. Een dramatische pot van beide spelers die maar liefst tweeënvijftig beurten nodig had maar wel tot het eind toe spannend was. Het lukte uiteindelijk Thomas om de winnende carambole te maken, terwijl Jeannette één carambole tekort kwam om er nog een remise uit te kunnen halen, hetgeen wel zo eerlijk zou zijn geweest gezien het verloop van de record lange partij.

De voor na laatste partij ging tussen Sjoerd en Henk Vlasma. Sjoerd heeft inmiddels zijn vorm van vorig jaar weer terug gevonden en speelde een prima partij waar hij regelmatig kon scoren, zodat Henk kansloos was. Sjoerd sloot de partij reeds in de tweeëntwintigste beurt uit en verdiende zo drie dikke punten, terwijl Henk, die aan het eind van de partij nog een mooie serie van negen caramboles maakte, genoegen moest nemen met een bonuspunt.

De laatste partij ging tussen Sijco Boonstra en Jaap Gulmans. Sijco de man in vorm kon dit deze avond niet waarmaken en speelde ver onder zijn kunnen, waardoor Jaap, die ook moeilijk tot scoren kwam de partij in de vijfendertigste beurt op zijn naam kon schrijven en zo de twee punten mee naar huis kon nemen. Door dit resultaat moest Sijco zijn koppositie overgeven aan Steffan Perdon.

Copyright © 2020 BC de Klos

Alle Rechten Voorbehouden